Retraitedag Compassie met kanker

Voor wie? Iedereen die met kanker uitstaat of heeft uitgestaan, ongeacht de leeftijd, en hun direct dierbaren.

Door wie? Marieke de Vrij en Jules van der Veldt, ervaringsdeskundigen. Zie voor een kennismaking met hun bijzondere manier van werken www.devrijemare.nl, Marleen Oosterhof- van der Poel, GZ-psycholoog/ Orthopedagoog en Ellen van Pelt, Lichaamsgericht werker/Procesbegeleider.

 

Inhoud van deze dag
De retraitedag is bedoeld voor mensen die met kanker uitstaan en behoefte hebben aan inspiratie, ondersteuning en uitwisseling over thema’s die op dit moment in hun leven spelen, zoals:

  • Hoe verhoud je je tegenover kanker als het jezelf treft? Is het een vijand of roept het je op tot vernieuwing van wie je bent?
  • Welke waarden staan nu centraal voor jou om je leven inhoud te geven, meer dan eerst.
  • Wie zijn diegene met wie je intiem wenst te delen hierover en hoe bereik je hen op een wezenlijk niveau?
  • Durf je jezelf lief te hebben als eerste in begeleiding tot dat wat nu aandacht vraagt: namelijk je eigen ziekteproces?
  • Welk verlies draag je, nu de tijding van kanker aan de deur geklopt heeft. Welk proces voltrekt zich hierdoor in jou?

Delen op thema’s als deze kenmerken de retraitedag, evenals voedende inspiraties en ontspanningsoefeningen om tot meer rust, verstilling en bezinning te komen.

“Wie met elkaar is vergeet de pijn van alleen staan in het ziekteproces en wie in diepte zichzelf durft te bekennen zal medestanders vinden, zodat troost, nabijheid en verdieping met betrekking tot het eigen proces ervaren wordt”.

 

Programma: Delen rondom thema’s en gelegenheid tot vragen stellen
Locatie: Centrum Het Vrije Veld, Mantingerdijk 24, 9436 PN Mantinge
Tijd: 11.00 – 16.30 uur. Inloop vanaf 10.30 uur.
Kosten:  € 75,- of 95,- afhankelijk van inkomen. Dit is incl. koffie, thee, vegetarische soep. Graag zelf uw lunch meebrengen.
Aanmelden en informatie: Marleen Oosterhof – van der Poel, 0513-431784, d.oosterhof@hetnet.nl; Ellen van Pelt, 06-45103327, info@ellenvanpelt.nl