Verdiepingsdag ‘De gift van Down en Verstandelijke Beperking’

Het thema van deze dag is: Leefklimaatverbetering 

Hoe kunnen we mensen met Down Syndroom en mensen met een verstandelijke beperking hierin ondersteunen? 

Mensen met Down Syndroom en ook veel mensen met een verstandelijke beperking zijn heel gevoelig van aard. Het blijkt dat zij vaak ook veel gevoeliger zijn voor hun leefklimaat (huis, school, dagbesteding of werk) dan waar we in eerste instantie weet van hebben.

Hoe kunnen we hun leefklimaat optimaliseren zodat ze hun talenten maximaal kunnen ontwikkelen? Op deze vraagstelling gaan we met elkaar verdiepen. Er zullen praktische en hulpgevende adviezen vrijgegeven worden. Tevens is er ruimte om onderlinge ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren.

Voor wie? Ouders en familieleden, begeleiders, therapeuten en leerkrachten van kinderen en volwassenen met Down Syndroom en/of een verstandelijke beperking.

Sprekers: Marieke de Vrij, Tinke Bak, Marleen Oosterhof-van der Poel. Dagvoorzitter is Mirjam Roedolf.

Wie zijn zij? Marieke is fijnzintuiglijk begaafd. Zie voor een kennismaking met haar manier van werken: www.devrijemare.nl. Tinke werkt in de gehandicaptenzorg en is bezig een boek over Down Syndroom te schrijven met als basis de vrijgegeven inspiraties via Marieke. Marleen is orthopedagoog en GZ-psycholoog. Mirjam biedt logeeropvang op maat voor mensen met Down Syndroom en/of een verstandelijke beperking. Marleen, Tinke en Mirjam zijn voor Stichting De Vrije Mare ambassadeur Down Syndroom & Verstandelijke Beperking en toetsen de inspiraties in de praktijk.

Wanneer : Vrijdag 9 juni 2017

Locatie : Centrum Het Vrije Veld, Mantingerdijk 24, 9436 PN Mantinge

Tijd : Ontvangst 10.30 uur, aanvang 11.00 uur, einde 16.30 uur

Kosten : € 65,-. Er is een korting voor familieleden die met elkaar komen. Tevens is er 10% korting voor leden van De Vrije Mare. Betaling bij binnenkomst. Er is geen pinautomaat. Zelf lunch meenemen. Vegetarische soep, koffie/thee gratis.

Aanmelden en informatie: Mirjam Roedolf, info@mirjamroedolf.nl of

06-20946903.

Graag bij uw aanmelding vermelden: uw naam, adres, telefoonnummer en e-mail adres en uw connectie met het Down Syndroom en/of een verstandelijke beperking en eventuele bijzondere interessegebieden. Een lijst met deze gegevens wordt vooraf naar de deelnemers gemaild, zodat u ook samen kunt reizen als u dat wenst.