Thema: BEVORDEREN VAN EIGENWAARDE

Bevorderen van eigenwaarde, dit in tegenstelling tot het vergroten van verontwaardiging op diverse terreinen.

Je kan je verontwaardiging voeden, maar hoe voed je je eigen waarde?

Wie veel energie verliest door gedragingen en belevingen van verontwaardiging, doet er wijs aan om zich te realiseren hoe wezenlijk het is de eigen waarde te voeden. Wie dit niet doet raakt in onbalans.

Wanneer je de aandacht voornamelijk, ook al is dat rechtsgeldig, plaatst op zaken die waardeherstel nodig hebben in de buitenwereld, kan zichzelf hierin verliezen.

Wie de eigenwaarde zelfbewust activeert en zich hier vanuit vrijgeeft en handelt, steunt een wereld van waardebesef.

Wie in tegenstelling tot dit anderen bij voortduring wenst te bekritiseren en/of corrigeren, verliest zelfverantwoordelijkheidsgevoel naar zichzelf toe gericht.
Wie een voorbeeldfunctie uitbeeldt, vanuit een natuurlijk waardebesef van zijn eigenheid, corrigeert indirect spontaan gedragingen van anderen, omdat een zuiver voorbeeld doet volgen.

 

Programma:
• Lezing en oefeningen Marieke de Vrij
• Gelegenheid tot vragen stellen.
 
Locatie: Centrum Het Vrije Veld, Mantingerdijk 24, 9436 PN Mantinge
Datum: Donderdag 12 december | Vrijdag 13 december 
Tijd: Ontvangst 10.30 uur, aanvang 11.00 uur, einde 16.30 uur
 
Kosten: € 75,-, € 85,- of  100,- naar keuze inclusief koffie, thee en vegetarische soep. Graag zelf uw lunch meenemen. Deelnemers van De Vrije Mare genieten een korting van 10%.
 
Aanmelden en informatie: Ellen van Pelt, info@ellenvanpelt.nl
Graag bij uw aanmelding vermelden: naam, adres, telefoon en e-mail. De lijst met deze gegevens wordt vooraf naar de deelnemers gemaild, zodat u ook samen kunt reizen als u dat wenst. Betaling vindt op de dag zelf plaats.