Lonneke Jansma

 

Wat doe je bij De Vrije Mare?
Sinds 2013 ben ik redactielid van TIJDschrift VRIJ en sinds juli 2015 ben ik redacteur van de website, ik zorg dat de website up to date blijft, plaats nieuwe artikelen en houd de agenda bij. Met het communicatie team, Irene, Johanna en Jessica maken we nieuwsbrieven, organiseren we bijeenkomsten, we doen de PR en zorgen voor een consistente huisstijl. Daarnaast ben ik ook beheerder van de facebookpagina van De Vrije Mare.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik regel en begeleid verhuizingen voor senioren en hun kinderen. Als verhuisassistent ben ik persoonlijk betrokken bij alles wat met de verhuizing te maken heeft, van het opruimen van het huis, tot en met het bedenken wat er wel en niet mee kan, de inrichting, het in- en uitpakken en alle bijkomende regel zaken zoals telefoon en adreswijzigingen en het opleveren van het oude huis. www.gerustgeregeld.nl

Wat wil je verder nog vertellen?
Wat mij raakt in de inspiraties van Marieke is dat het macro perspectief, de grote maatschappelijke thema’s, veelal benaderd worden vanuit het menszijn, het micro perspectief, en dat ze vaak verrassend praktisch van aard zijn, zodat je er meteen mee aan de slag kunt. En dat het gaat om het doorleven en doorvoelen van grote en kleine ontwikkelingen in jezelf en daarmee je nabije omgeving en de wereld.