18 Nederlandse Liedjes die je recht in het hart raken.

Geschreven en geproduceerd om de wereld te laten voelen hoe bijzonder kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking als Syndroom van Down zijn. Muziek is de taal van het hart. Een prachtige manier om met elkaar deze inzichten te verspreiden!

Deelnemer en vrijwilliger Maike Schöne hoorde Carla van der Veldt het liedje ‘Stil Maar’ zingen (in het filmpje zingt haar dochter het nummer) en was tot tranen toe geroerd. In het liedje zingt het pasgeboren kindje met Down Syndroom de in verwarring gebrachte moeder geruststellend toe.

Er zijn inmiddels 18 schitterende liedjes rondom dit thema geschreven en gecomponeerd door Carla en Paul, bekend als To Be & La Familia. De teksten zijn geschreven op basis van inzichten over mensen met het syndroom van Down, vrijgegeven door Marieke.

Met deze liedjes wordt op zo’n liefdevolle, kunstzinnige en toegankelijke wijze de betekenis van deze mensen bezongen, dat het geen enkel hart onberoerd kan laten. Vandaar dat Maike vorig jaar een initiatief is gestart om geld in te zamelen voor de productiekosten van het album. Dankzij de gulle gaven van diverse sponsoren en de belangeloze inzet van La Familia is het album inmiddels beschikbaar. Zowel auteurs als zangers en producenten zetten zich Con Amore in voor dit project en investeren de opbrengsten van de cd in eerste instantie volledig in de creatie van een multifunctioneel muziekboek en vervolgens in de productie van een muziektheaterstuk over de Kracht van Down.

CD - De kracht van Down

Share This