Mare Dialoog over leiderschap met Marieke de Vrij en Herman Wijffels 

Donderdag 29 maart van 13:30 tot 17:00 uur in Baarn

Welk nieuw leiderschap wordt gevraagd in een woelige wereld?

Er is een breed draagvlak aan het ontstaan voor nieuw leiderschap: natuurlijk leiderschap.
Een goede ontwikkeling maar dan rijst de vraag: Hoe mobiliseren we nieuw leiderschap?

Ga voor meer informatie en aanmelden naar de website www.maredialoog.nl

Bij veel leiders is het inzicht én de acceptatie aanwezig dat het duurzamer moet en dat we maatschappelijk toe zijn aan een volgende fase. We verwoorden het in vlammende visie-documenten. Maar hoe brengen we het vervolgens in de praktijk? Er is een discrepantie tussen nieuw beleid creëren en de implementatie ervan. De ‘visionaire’ leiders hebben vaak niet het talent om de praktijk vorm te geven. Als hun eerste plan klaar is, denken ze het liefst over het volgende plan. Ondertussen zijn de managers en medewerkers niet eens begonnen met de implementatie van het eerste beleidsplan. En voelen zich nog niet begeesterd genoeg om de visie op nieuwe wijze, passend bij de tijdsgeest, vorm te geven.

Natuurlijke leiders zijn in ruime mate aanwezig op de werkvloer, in buurten en verenigingen. Helaas wordt dit potentieel niet of onvoldoende herkend en benut. Managers moeten leiders worden, zodat zij verbroken verbindingen kunnen herstellen. Mensen vragen om begeestering en passen zich heus niet zomaar aan. Kortom, een mooie uitdaging!

De Mare Dialoog

Marieke de Vrij en Herman Wijffels gaan in dialoog met elkaar en met het publiek over deze ontwikkeling. Dit onder de bezielende leiding van dagvoorzitter Marianne van den Anker. Hoe maak je de vertaling naar de praktijk? Met welk leiderschap? Hoe mobiliseer je leiderschap op alle lagen? Ze roepen op tot een integrale aanpak en een zuivere toekenning van waarde aan elk individu.

Ga voor meer informatie en aanmelden naar de website www.maredialoog.nl

Share This