Deel-nemer en vrijwilliger Maike Schöne hoorde Carla van der Veldt het liedje ‘Stil Maar’ zingen en was tot tranen toe geroerd. In het liedje zingt het pasgeboren kindje met Down syndroom de in verwarring gebrachte moeder geruststellend toe. Er zijn meer prachtige liedjes rondom dit thema geschreven en gecomponeerd door Carla en Paul, bekend als To Be & Opera Familia. De teksten zijn geschreven op basis van inzichten over mensen met het syndroom van Down, vrijgegeven door Marieke. Met deze liedjes wordt op zo’n liefdevolle, kunstzinnige en toegankelijke wijze de betekenis van deze mensen bezongen, dat het geen enkel hart onberoerd kan laten. Vandaar dat Maike een initiatief is gestart: geld inzamelen om een CD te maken van deze liedjes. Hoewel alle medewerkers aan de productie van de CD dit, waar mogelijk, belangeloos doen, kost de productie toch nog veel geld.

downOpera-Familia-in-concert

Doe je mee? 
Wil je ook bijdragen aan de CD (dat hopen we natuurlijk van harte!!) doneer dan een bedrag op rekeningnummer: NL91TRIO0784828601 t.n.v. C.C.L.M. van der Veldt, onder vermelding van: Sponsoring Down-CD Project. Bij een bedrag vanaf 100,– krijg je natuurlijk een CD gratis. Voor sponsorbedragen boven de 500 euro nemen wij graag persoonlijk contact met je op. Wil je meer informatie: neem contact op met: carla@operafamilia.com of mschone@kpnplanet.nl

Het zou fantastisch zijn indien de muziek volgend jaar tijdens het Wereld Down Congres in Schotland kan worden gepresenteerd. In het filmpje wordt het liedje trouwens gezongen door de dochter van Carla.

Share This