Heel bijzonder om met zo’n grote groep mensen op 1,5 meter afstand met elkaar te praten over duurzaamheid, klimaat en de transitie waar we in zitten. Want daar gaat dit festival Springtij over. Dit keer onder het motto: de kracht van je stem. Tal van mensen die dagelijks bezig zijn met duurzaamheid komen daar op Terschelling bij elkaar. Belangrijk dat zij de laatste update krijgen en ‘koppelkansen’ gaan zien. Want, zoals wij weten, alles hangt met elkaar samen. Er zijn lezingen, debatten en inspiratie om dit netwerk daarna weer opgeladen de wereld in te sturen om verschil te maken. Om krachtig hun stem te laten horen. Marieke mocht voor de 3e keer haar bijdrage geven en dit jaar werd zij vergezeld door Wim van Oort en Jelle de Jong. Wim van Oort, ambassadeur op dierenwelzijn, organiseerde in een stal een echte ‘koe-monoloog’. De deelnemers zaten op een krukje de hele tijd naar een koe te kijken, echt contact maken, terwijl Wim vanuit het perspectief van de koe vertelde over haar leven en haar zielenroerselen. Het was een prachtige, bijzondere ervaring. Wim stelde dit verhaal met Marieke samen op basis van tal van inspiraties die door de jaren heen zijn vrijgegeven. Een andere sessie die Marieke en Wim verzorgden ging over de rechten van het dier. Zo wordt ook dierenwelzijn meer en meer op de kaart gezet, zeker dankzij het vele werk van Wim en zijn team, hulde! Meer informatie kun je lezen op de speciale website rondom dit onderwerp: https://www.dierenperspectief.nl

Jelle de Jong heeft samen met Menno Stom alle inspiraties van Marieke rondom ‘de natuur als leerschool’ van de afgelopen jaren geredigeerd tot een e-book. Daarnaast interviewde en verzamelden Jelle en Menno de inzichten van een aantal natuur-wetenschappers. Deze co-creatie laat zien dat de inspiraties van Marieke door hen worden ondersteund. We raden je van harte aan het e-book hier gratis downloaden en ook de artikelen van de wetenschappers te lezen: Naar het gratis ebook! Gefeliciteerd Jelle en Menno en dank voor jullie hulp, weer een mooi document met prachtige inspiraties om te verspreiden.

500 mensen vonden het onderwerp zo belangrijk dat zij naar Springtij kwamen. Zij bleven keurig op 1,5 meter, het was een fantastisch organisatie. Bijna alle activiteiten waren in de buitenlucht. Het weer hielp niet altijd mee, maar iedereen was daarop gekleed. Alles voor het belangrijke doel: met elkaar de beweging voeden. Op weg naar een duurzame samenleving. Je kunt nog veel terugkijken op de website van Springtij.

Voor meer Springtij: http://www.springtij.nu

Share This