Andere mensen over Marieke

Marieke de Vrij heeft een unieke combinatie van scherpzinnigheid en gevoel. Ze laat in een paar zinnen zien waar het om draait. Of dat nu gaat over hoogst individuele zaken of over maatschappelijke thema’s. Ze werkt altijd met een diep respect voor mensen.

Wessel Ganzevoort

Voormalig voorzitter KPMG Consulting, emeritus hoogleraar Universiteit van Amsterdam, nu zelfstandig adviseur voor leiderschap- en organisatieontwikkeling.

Ik heb Marieke de Vrij leren kennen als een zeer integere, warme en oprechte vrouw. Haar wijsheid, die zij heeft opgedaan door haar inspiraties, is niet arrogant maar doorleefd en zuiver. Juist dat raakt mij, omdat ik veel herken in wat ik zo belangrijk vind voor een integere cultuur in organisaties en in de maatschappij als geheel.

Karel Noordzy

Oud top functionaris in het bedrijfsleven, Lid van de Raad van Advies van Stichting De Vrije Mare, Auteur van het boek “Op weg naar nieuw leiderschap – Van superieure strategie naar integere cultuur”, spreker op congressen, bijeenkomsten en workshops.

Marieke de Vrij spreekt loepzuiver en kristalhelder: over alle maatschappelijke onderwerpen en alles wat mensen raakt! Als u van plan bent om een bijeenkomst te organiseren waar alle kanten van een thema belicht dienen te worden, nodig Marieke de Vrij uit! Haar inbreng zal uw publiek in het hart raken en zet aan tot handelen in de juiste richting. In het rijtje wetenschappers, politici, experts, ervaringsdeskundigen, betrokkenen, bestuurders en beleidsmakers, beveel ik u van harte aan om juist en ook eens een maatschappelijk raadsvrouw uit te nodigen als spreker. Een lezing van Marieke is een cadeautje voor iedereen!

Marianne van den Akker

Moderator, presentator, radiomaker, procesbegeleider en adviseur en voormalig wethouder gemeente Rotterdam.

Marieke de Vrij is een vrouw met uitzonderlijke vermogens, waardoor zij intuïtief aanvoelt wat er speelt rondom het onderwerp wat aan de orde is. Wat mij heel vaak raakt is haar vermogen om genuanceerd en gevoelsrijk naar vraagstukken te kijken. Zij weet  treffend te benoemen waar we de bezieling zijn kwijt geraakt en op welke wijze we deze kunnen terugbrengen in ons handelen en kijken naar maatschappelijk relevante vraagstukken.

Johan Bontje

econoom, 20 jaar Boer & Croon, coach, bestuursadviseur en coach van individuen en teams vanuit mijn eigen bedrijf, lid Raad van Advies van de Foundation of Natural Leadership en de Krachtfabriek.

Nu ruim 25 jaar mag ik mij tot Mariekes vriendenkring rekenen. Diepe betrokkenheid en heldere duiding vanuit een warm hart zijn de kenmerken van Marieke. Marieke: een prachtmens!

Fred Matser

Humanitarian, ex-ondernemer en initiator van vele initiatieven, niet allen in Nederland, om de mens te inspireren in zijn kracht te blijven en terug te brengen.

Marieke de Vrij heeft mijn leven diepgaand beïnvloed. Dankzij haar kreeg ik zicht op mijn onbewuste patronen en werd mijn maatschappelijke betrokkenheid gevoed. Bij Boer & Croon, bij Tempo-Team en nu in mijn rol als algemeen directeur bij het Instituut voor Natuureducatie is zij een voorbeeld voor mij geweest. Een vrouw die haar talent ten dienste stelt van de wereld en haar principes niet verloochent.

Jelle de Jong

Algemeen directeur IVN (instituut voor Natuureducatie)., IVN

Het voelt als zacht en onzijdig. Het voelt als verfijnd en besnaard. Het voelt als licht en vervuld.

 

Met deze woorden start Marieke de Vrij de inspiratie over India. Op verzoek van Women on Wings deelt Marieke haar beelden en woorden over India met ons in het voorjaar van 2011. Doel van het gesprek met Marieke is om de inzichten te vertalen naar werkvormen van Women on Wings en haar experts. Wij komen al ruim 15 jaar met grote regelmaat in India. Marieke is er nog nooit geweest. In het gesprek ontroeren de inzichten van Marieke over de mensen en specifiek de vrouwen van India. Zo raak! Marieke biedt diepe inzichten. Als Marieke ergens woorden aan geeft, dan dringt het langzaam tot je door dat het waar is, dat het klopt.  Het gaat over jou, of het gaat over iets wat je denkt goed te kennen, maar Marieke voegt iets toe wat je zelf (nog) niet onderkent of waar je zelf nog geen woorden voor hebt. Een verrijking voor ieder mens en voor iedere organisatie!

Maria van der Heijden

Founder Women on Wings, Women on Wings

Ik ken Marieke de Vrij al ruim 25 jaar, en ik waardeer haar wegens de zuivere, waardevolle en belangrijke informatie die zij met ons deelt: informatie, die normaliter niet voor ons beschikbaar is, en die meestal nieuwe en baanbrekende gevolgen heeft voor onwaarschijnlijk veel aspecten in onze huidige maatschappij. Alleen een verandering van ons eigen bewustzijn, waarbij Marieke een belangrijke bron van inspiratie voor ons is, zal de wereld grondig en fundamenteel kunnen veranderen. Ik ben dankbaar voor haar bijdrage aan de verbetering van de toekomst van onze wereld, en aan de verdieping die zij aan ieder van ons voortdurend biedt.

Pim van Lommel

Pim van Lommel, cardioloog, spreker, auteur ‘Eindeloos Bewustzijn'

Een wakkere geest. Ik heb Marieke de Vrij leren kennen als een vrouw die haar bijzondere talent  inzet als een waardevolle alternatieve informatiebron voor persoonlijke en maatschappelijke vraagstukken. Haar inspiraties raken diep en zijn gidsend in een complexe wereld.

Roek Lips

Voormalig netmanager publieke omroep, nu zelfstandig consultant (media) strategie, executive coaching, spreker en schrijver