Wie de natuur niet ver- ankert in de samenleving haalt het bestaansrecht van de mens weg.

Een artikel van Jelle de Jong, waarin hij aan de hand van diverse inspiraties van Marieke de Vrij over natuur in relatie tot de mens reflecteert op belangrijke gebeurtenissen in zijn eigen leven. Met concrete handaanreikingen over hoe de natuur je als mens kan ondersteunen.

Lees

Vrijgevendheid van de natuur voor mensen met een beperking
035“Zowel in de Natuur als in het werken met jongeren met een beperking ervaar ik pure vrijgevendheid. Van allebei leer ik over dit thema. We kunnen ons hart opschonen in verbinding met hen en zo onze eigen vrijgevendheid aanwakkeren.” Een artikel van Tinke Bak.

Lees

Kind en Natuur

Een artikel vol inspiraties over het belang van natuur voor kinderen, volwassenen en in de stad.

Lees

Natuurbalans in stedelijke gebieden

Artikel: met inspiraties over natuur in de stad en hoe de natuurbalans bewaard kan worden in stedelijke gebieden. Met inspiraties voor het Obod-netwerk, de Orde van Barden, Ovaten en Druïden, met wereldwijd inmiddels meer dan 25.000 leden die zich actief met natuurspiritualiteit bezighouden.

Lees

Zowel de aarde als de mens bevinden zich in een opschoningtijdperk.

Zowel de aarde als de mens bevinden zich in een opschoningtijdperk. Hogere energieën vanuit de kosmos beïnvloeden onze planeet en brengen veel verandering bij het indalen in de lagere frequenties. Dit proces speelt zich ook af bij mensen waardoor velen te maken krijgen met onbekende kanten van hun emotievelden.

Lees

Nature Well Being

Healthy nature brings a lot. This article puts forward as many as 36 concrete points in which nature supports us.

Lees

De gesteldheid van onze bomen
.

 

Een gesprek over de gesteldheid van onze bomen. Als biologisch boer en ecoloog maak ik me ernstig zorgen over de aanzienlijk verminderende gezondheidsituatie van verschillende boomsoorten in ons land en in Europa. Door: Menzo Boom van den Bos

Lees

Bloedingsziekte bij de Paardekastanjeboom
Stichting ElemenTree heeft Marieke de Vrij om inzichten gevraagd bij het begrijpen van de achtergronden van de bloedingsziekte bij Paardekastanjebomen en het zoeken naar de juiste behandelingsmethode.

Lees