Amelie van Dun – Aerts

 

Wat doe je voor De Vrije Mare?
Regelmatig bezoek ik bijeenkomsten van Marieke. Vanaf 2003 nam ik gedurende enkele jaren deel aan Artsenoverleg, wat op initiatief van, en met Marieke is ontstaan. Daarbij was mijn functie coördinator en uitschrijver. In samenwerking met artsen, werden verschillende medicijngroepen onder de loep genomen. Het betreft voornamelijk de nadelige werking op vrij sterven bij langdurig gebruik, zowel op lichamelijk, psychisch als op zielenniveau. Zo ontstond mijn Ambassadeurschap voor “Belemmerende Medicatie op Vrij Sterven”. Door publicaties en verdere PR hierover, ontstaat de mogelijkheid voor mensen om een bewuste keuze te maken in medicijngebruik.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Van oorsprong ben ik verpleegkundige met een bijzondere belangstelling voor medicatie en psychologie. Vanaf 1995 doe ik therapeutisch werk in natuurlijke geneeswijzen. Hierbij spelen de heldere inspiraties van Marieke de Vrij een grote rol.

Wat wil je verder nog vertellen?
De artikelen die worden geplaatst op deze website van de Vrije Mare en TIJDschrift VRIJ zijn worden geschreven in samenwerking met Hedwig van der Poel.