Jelle de Jong

 

Wat doe je voor De Vrije Mare?
Ik ben van eind 2008 tot oktober 2016 voorzitter geweest van het bestuur van de Stichting De Vrije Mare. Momenteel ben ik lid van de raad van advies en valt binnen mijn aandachtsveld de Mare Actueel, nieuw leiderschap en ben ik ambassadeur Natuureducatie en milieu. Het geeft me veel bevrediging om op deze wijze bij te dragen aan het verrijken van de samenleving met een ‘spiritueel’ perspectief op belangrijke actuele vraagstukken.

Wat doe je in het dagelijks leven
Ik ben algemeen directeur van IVN, Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid. Met circa 100 beroepskrachten en 20.000 betrokken leden en vrijwilligers verbinden wij mensen met natuur. In mijn vorige banen was ik directielid bij Tempo-Team, adviseur bij Boer & Croon en HR manager bij Shell.

Wil je verder nog iets vertellen?
De keuze voor mijn huidige rol bij een maatschappelijke organisatie maar ook de wijze waarop ik mijn directeurschap invul is diepgaand beïnvloed door de samenwerking met Marieke de Vrij. Door haar is mijn perspectief op de wereld verrijkt, voel ik meer rust van binnen en heb ik een veel beter contact met mijn eigen intuïtie gekregen.