Niels van Loon

 

Wat doe je voor De Vrije Mare?

Tot oktober 2016 was ik penningmeester in het bestuur van De Vrije Mare en vrijwilliger bij diverse klusjes.​ Nu doe ik nog de kascontrole en ben ik beschikbaar voor financieel advies wanneer dat nodig is.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik werk als zelfstandig ​interim-manager of programma-manager in verandertrajecten voor diverse klanten. Meestal ben ik langduriger aan een klant verbonden om een bepaalde verandering in de organisatie mede tot stand te brengen. Bij voorkeur werk ik voor klanten in een sector met een bepaald maatschappelijk, algemeen belang, zoals openbaar vervoer, energie, water.

Wil je nog iets meer vertellen?

De inspiraties van Marieke verdienen een breder publiek, al is nog niet iedereen even ontvankelijk ervoor. Daar probeer ik in mijn werk aan bij te dragen. ​Ik merk bij veel organisaties dat de “bezieling” wat verdwenen is. Mensen werken soms alleen omdat het hun werk is – niet omdat ze geloven dat ze door hun werk kunnen bijdragen aan “een iets betere wereld”. In mijn dagelijkse werk probeer ik ook met die bril te kijken naar de veranderingen die een organisatie voor staat – kan dat met een onsje meer bezieling en inspiratie.