Marleen Oosterhof-van der Poel

 

Wat doe je voor De Vrije Mare?
Ik ben sinds oktober 2016 voorzitter van het bestuur van De Vrije Mare. Daarnaast verzorg ik de interne communicatie binnen de stichting en coördineer ik het schrijven en redigeren van artikelen. Vanuit mijn vakgebied ben ik ambassadeur voor twee onderwerpen: 1) Kind en Jeugd en 2) Down Syndroom en verstandelijke beperking. Momenteel ben ik met Flud van Giffen een boek samen aan het stellen over het (on)natuurlijke stervensproces, gebaseerd op de inspiraties en inzichten van Marieke.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik werk af en toe nog superviserend als GZ-psycholoog (Gezondheidszorgpsycholoog) en orthopedagoog in de werkvelden jeugdgezondheidszorg, kinder- en jeugdpsychiatrie en verstandelijk gehandicaptenzorg. Ik ben ook te benaderen voor lezingen over de onderwerpen van de boeken van De Vrije Mare die in de webshop verkocht worden. 

Wat wil je nog meer vertellen?
Ik ben al 32 jaar betrokken bij het werk van Marieke de Vrij. Ik onderzoek en toets haar inspiraties in de praktijk van mijn vakgebied. Op deze manier is er een schat aan praktijk ‘wetenschap’ ontstaan.