Jan van der Ligt

Wat doe je bij de Vrije Mare?
Ik heb 5 jaar leiding gegeven aan het redactieteam van het TIJDschrift VRIJ. Daarnaast heb ik me in 2012 graag aangesloten bij het initiatief van mijn vrouw, Patricia Pontier, om bijeenkomsten ‘Bezield Ouder Worden’ te organiseren, geleid door Marieke de Vrij en Jules van der Veldt. Deze bijeenkomsten (2 per jaar) leveren een schat aan inspiraties en nieuwe inzichten op. Samen met enkele anderen werk ik aan de ontsluiting van dit ‘materiaal’ in de vorm van publicaties op de website van De Vrije Mare

Wat doe je in het dagelijks leven
‘Ontwikkelen’ is een van de centrale thema’s in mijn leven en ‘werken’. Zeer voldaan heb ik enkele jaren geleden afscheid genomen van mijn werkzame leven als consultant, trainer en coach. Daarin stonden organisatieontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling centraal. Ontwikkelen gaat sindsdien gewoon door in mijn werk als vrijwilliger (naast De Vrije Mare ook in enkele andere organisaties) en in mijn leven als vader van 4 kinderen en opa van 9 kleinkinderen. Mijn leven is gevuld en vervuld.

Wat wil je verder nog vertellen?
Ik heb rond mijn 15e gekozen om van viool spelen niet mijn beroep te maken. Van mijn passie voor de (kamer)muziek heb ik sindsdien, in de praktijk van het samen musiceren en de laatste 15 jaar in een bestuurlijke functie, met volle teugen genoten.