Tinke Bak

 

Wat doe je bij De Vrije Mare?
Samen met Marleen Oosterhof en Mirjam Roedolf ben ik ambassadeur op het gebied Down Syndroom & Verstandelijke beperking. Een prachtige doelgroep om ons voor in te zetten! Daarnaast ben ik een van de vrijwilligers die ondersteuning biedt aan Marieke en Jules in het Centrum in Mantinge. We verzorgen de catering tijdens bijeenkomsten en helpen in de tuin en bij het schoonhouden van de gebouwen.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik werk in de gehandicaptenzorg en daarnaast ben ik natuurgids. O.a. verzorg ik samen met anderen natuur beleef-middagen voor jongeren met een beperking. Geweldig om te doen. Tijdens deze middagen ontstaat een mooie interactie tussen begeleiders en deelnemers waar een ieder zichtbaar van geniet en door wordt aangeraakt.

Wat wil je verder nog vertellen?
Vanaf dat ik Marieke en haar werk heb leren kennen voel ik me diep geraakt. De vrijgegeven woorden, over welk onderwerp dan ook, komen puur binnen en voelen als zuiver en waar. Dit geldt ook voor de inspiraties van Jules van der Veldt (haar partner) die ik als wegwijzers ervaar. Als mensen inspireren Marieke en Jules mij en voel ik mij door hen bemoedigd. Hun woorden zijn van diepe betekenis, waarvan het wenselijk is dat ze breder bekend en ook door anderen gedragen worden. Hier werk ik graag aan mee.